ClimbingTopo - Bobot
Descriere
Accesul spre Cheile Bobot se face cu masina pe soseua DN 67D ce leaga Baile Herculane de Baia de Arama. In apropierea bornei kilometrice care indica distanta de 25km pina in Baile Herculane, soseaua se bifurca.
Varianta din stanga,
Replica Horloges in sensul de urcare pe vale, merge prin Cheile Bobot spre Cerna Sat.
Varianta din dreapta trece pe deasupra cheilor, face o curba spre dreapta, traverseaza un pod si se indreapta spre Baia de Arama.
eplicas relojes
Sursa de apa potabila este un izvor aflat pe varianta din dreapta a soselei, breitling replica chiar inainte de a curba spre dreapta.

Zona de catarat se imparte in trei mari sub-sectoare: sub-sectorul din chei cu o faleza la drum si una in tancul de peste apa, un sub-sector in tancurile de deasupra izvorului numit si Faleza Marina(traseele au denumiri legate de marinarie) si un sub-sector dupa pod in padure numit si Faleza Animalelor (numele traseelor au denumiri legate de regnul animal).

Pentru sub-sectorul din chei masina se poate parca chiar la baza traseelor de la drum.

Pentru celelate doua sub-sectoare masina se parcheaza imediat dupa pod pe varianta soselei spre Baia de Arama.
Pentru a ajunge la Faleza Animalelor se urmeaza poteca ce porneste de la capatul podului cu parcarea, pe partea soselei opusa parcarii. Poteca urca printr-o poiana si intra in padure in apropierea primului traseu din aceasta faleza Gaia. 40 de metri replique montre mai la dreapta (in amonte pe langa pereti) urmeaza un grup de 9 trasee dupa care apare o bresa in faleza. Cam la 150de metri in amonte de bresa sunt amenajate alte 7 trasee. Accesul de la masina la trasee se face in 5 pina la 15minute
Pentru a ajunge la Faleza Marina, de la parcare se traverseaza podul inapoi,pe partea stinga, si se urmeza poteca de la capatul podului. Aceasta urca pe < versant printr-o zona de bolovani cu posibilitati de boulder si dupa aproximativ 10-15min se copie montres suisses ajunge la trasee.

Marea majoritate a traseelor din acest sector sunt de escalada si au fost amenajate cu materiale de calitate cu ocazia editiilor si a HCO.
In sub-sectorul din chei, in tancul de peste apa, pe linga cele 9 trasee de escalada sunt si doua trasee de alpinism clasic

Categorii trasee pe dificultati

Toate traseele: grad  |  ordine

Usoare (< 8-) Medii (8 < 9+) Grele (9+/10- <) Proiecte
33 13 5 14
CS Alternative TM
Petzl RocTrip
Nike Air Max BW
Louboutin Sneakers Dames
cheap louboutin shoes
panerai replica Audemars Piguet replica Omega replica